A blog about anything and everything!

Monday, September 19, 2011

Uppdatering finaldagen

Monday, September 19, 2011 Posted by Alexander Lucas 16 comments
Dag 3 visade sig vara ett mästerskap i sämst pokerstruktur, som jag skrev tidigare så trodde jag att vi skulle spela 5k/10k i början av dagen trots att vi inte hade lirat klart 4k/8k.
Nä inte direkt sa dom, vi sparkar igång direkt med 6k/12k blinds och 1k ante, så med en averagestack på 164k så förstår ni kanske att det inte direkt fanns mycket spelutrymme.

Jag började med att köpa 2 enkla potter och kunde sedan ta det lugnt ett par varv och ändå bibehålla min stack, under tiden så tappade vi från 45 spelare snabbt ner till 32.
När vi sedan trummade upp blindsen till 8k/16k och 1k ante så rök det några till och vi var i pengarna på 27 spelare, haha trodde jag i alla fall, jag tänkte ”fan va nice, nu frirullar vi, så nu kör vi för seger” och raisade på och köpte 4 raka potter, sedan åkte en spelare till och turneringsledaren annonserar att det nu är ”hand för hand”... SAY WHAT !?
Konfunderad som jag är så ifrågasätter jag givetvis varför vi kör det nu, och får till svar att vi nu spelar om bubblan, japp visade sig att jag hörde fel och det var 25 betalda och inte 27, well played Jonas...

Tar oss i alla fall in i pengarna snabbt och därifrån rullar det på ganska snabbt och vi är snart inne på finalbordet där vi skall spela 10-manna, vilket suger rejält. Så jag tar och lugnar mig lite och i stort väntar jag bara på kort att göra något med, då vi hade ett par aggressiva spelare och ett par shortstacks  som letade bra lägen att få in det.

En snabb sammanfattning av vad som hände...

6 spelare kvar och spelaren till höger om mig pushar och jag hittar AQ och synar, han viker upp K9 och AQ får stå, är nu 2a i chips.

Hittar AJ i hjärter och raisar, BB pushar in på min raise och har vart otroligt tight, men AJ med 5 spelare kvar och inte mycket spelutrymme, då viks den inte ner.  Han visar upp A6 och floppen KKJ gör att det ser klart ut, turn kommer en Q och jag får den där obehagliga känslan, men en K till på river och jag vinner handen, även om italienarens kompisar inte trodde det då de jublade som om han vunnit turneringen, idioter.

Nu är vi 4 kvar och jag är marginell chipleader, och det föreslås en split rakt av på 4, vilket resulterar i 11k per skalle, och kvar i potten att spela om blir ett paket till WPT värt 5.000 euro.

Då 4e platsen skulle gett 6700, och första 17k så känns det helt ok att säkra hem 11k och spela om 5k, så alla godkänner detta och vi kör vidare.

Direkt åker en snubbe ur och nu är jag 2a i chips, jag raisefoldar ett par händer och är nu dvärgakort, hittar med 4 big blinds kvar 95 ruter och ställer in, får syn av A9 i hjärter, men jag vet att jag är bra på dessa och säger ”I think this is my pot” och mycket riktigt, 3st 5or kommer och 4tal till Jonas, tack så bra.
Handen efter är jag all in med QJ mot A5 och vinner och efter ytterliggare en hand så åker en ur och vi är nu heads up.

Heads up svänger det en del då vi lirar 60k/120k med totalt 7.5 miljoner i spel, men den avslutande handen är då jag synar raise med 97 och får floppen T82 alla hjärter, jag har 9an i hjärter, han bettar och jag slår om tillräckligt för att inte folda om han pushar, vilket han mycket riktigt gör. Jag synar och han ställer sig upp och skriker som att det redan är klart och visar upp 22 för bottenset.
Jaja, fin hand, men jag har fortfarande steg och flushdragen levande, turn kommer en svart Q och river en svart 4a och han vinner tyvärr heads up och jag blir 2a.

Lite surt såklart att inte få ta hem hela skiten och kalla sig vinnare, men jag skall inte gnälla,  jag investerade 330 euro och fick 11.000 euro för 3 dagars spelande.

Nu är jag dock så ofantligt trött, så när de frågar om att ta kort så följer jag bara med som ett slaktdjur, när vi sedan är på väg mot cagen för att få min betalning kommer en vakt och säger att jag inte får ha min ryggsäck på casinot, jag påpekar att jag vart där sedan kl 13 samt hela gårdagen med ryggsäcken utan att någon gnällt.
Då han fortfarande har attityd så säger jag att jag bara ska hämta mina pengar i cagen och sedan gå och frågar om han har något problem med det, när han är på väg att svara så vänder jag på klacken och går därifrån (jävla mupp).

Tog sedan en taxi hem och stannade på Burger King för att slänga i mig det första i matväg sedan kl 18 i lördags, då man käkade en toast, haha så nu ligger jag och är helt slut.
Imorn kl 20.00 är det WPT-sat, så får se hur det känns då jag vaknar, om det blir ett försök att kvala in till WPT som kör igång på tisdag, annars är det Chili Pokers deepstack som gäller i oktober.

Nu skall jag vila, ha det gött gott folk.

/Alexander Lucas

16 comments:

  1. Stort jävla grattis kompis!

    ReplyDelete
  2. WP WP !!! Du springer bättre än Pool hehe.

    ReplyDelete
  3. Fan vad bra! Grattis!

    ReplyDelete
  4. Tack ska ni ha, får hoppas att man kan hålla upp och fortsätta plussa så man kan hålla sig undan snön någon vecka till i alla fall.

    ReplyDelete
  5. Grattis karljävel. Vad tycker du om Malta nu?

    ReplyDelete
  6. Grattis Lucas! Keep up the good work :)

    ReplyDelete
  7. Snyggt, jävligt snyggt!

    ReplyDelete
  8. Stort grattis!
    Nu uppgraderas väl gästrummet?

    ReplyDelete
  9. har du lagt ned bloggandet ....................senior

    ReplyDelete
  10. Firar du fortfarande? Blogga blogga

    ReplyDelete
  11. Grattis till degen! fan va ja skrattade när ja läste att du hört fel ang pengaplaceringarna =)

    ReplyDelete
  12. Grattis! fan va roligt för dej kompis!
    Hoppas det fortsätter rulla på

    ReplyDelete