A blog about anything and everything!

Saturday, September 03, 2011

Premiär för livespel.

Saturday, September 03, 2011 Posted by Alexander Lucas 9 comments

Gårdagskvällen såg ut att bli lugn, med ryggläge och försök att streama fotbollen, vilket visade sig vara en jävla tur att man missa, då Sverige tydligen strulade till det med en jävla förlust, well played.

Kollade turreschemat och såg att det var en 55euro turnering på Portomaso Casino, och tänkte att det var perfekt att testa på, plus att David (slyngryta) var törstig (jävla skräll där) så fanns det en alternativ plan ifall man skulle busta tidigt.
Kom dit lagom till starten och betalade in mig och fick en bordsplacering, går till mitt bord och ser 2 andra spelare på bordet, hmmm kollar mig omkring och ser 4 på ett bord och 2 på ett annat, japp ser ut att bli fullt startfält...
Det rullade dock in mer folk eftersom och det slutade med vad jag tror var 33st spelare och första pris på 542 euro, ganska lika turneringarna vi brukar köra hemma på klubben typ, förutom att det var en ofantligt jävla snygg servitris som sprang omkring och störde oss, lite flashback från Wynntiden faktiskt.

Vi startade med 10k och 25-50 och 15-20 minuters perioder med 10 min break var 4e period.
Började med att starkt jobba mig ner till 7000 tidigt och kände att det var min dag idag, typ.
Hände inte mycket alls, jag raisade och fick syn, cbet blev raisade eller synat av 2, så inte mycket att göra då man sällan träffar nåt av de 3 jävla kort som tittar fram på flop.
Vi kommer till blinds 200-400 med 25 i ante och en relativt aktiv spelare öppnar på knappen till 1025 och jag har 5700 i stacken så jag ställer med min A4 från SB, snapcall av BB (ja men tack då) och knappen foldar.
BB viker upp 77 och jag får se den fina floppen 235 och med en J på turn så var det klart och jag var uppe på över 10k, för första gången.
Köper mig fram till cirka 18k då vi spelare 300-600 med 50 ante och jag sitter utg+1 då vi är 7 spelare på bordet och 15 kvar i turren, jag kollar ner på KQs och raisar till 1400, alla foldar till BB som frågar hur mycket jag har och synar då det visar sig att jag har han täckt med ett par lappar.
Floppen kommer K55 och han ställer rakt in i mig, jag går ner på ett knä och fistpumpar och synar sedan och handen får stå mot hans underbart spelade 88.  Han följer upp med frågan ”You would have called me if I shoved preflop anyways right?”

“No” svara jag.

Nu sitter jag som chipleader på vårt bord och då vi är 12 spelare kvar hittar jag AA på BB, blinds 400-800 med 50 i ante.
Utg+1 raisar till underbara 5k och har cirka 7k kvar bakom, efter honom steker nästa kille och räknar upp chips för en raise, han sitter på cirka 25k. Efter typ 2 minuter så synar han bara, fold till mig och jag slår till 13200, orginalraisaren ställer direkt in och steksnubben tar ytterligare 4 minuter innan han synar.
Flop kommer fina Q73 rainbow, jag bettar så den sista blir all in och efter 3 minuter synar han, orginalraisaren viker upp AK och behöver r-r, steken viker upp A5 och behöver r-r, haha till och med jag vågade tro på vinst i handen i den sitsen, och med en 8a på turn så var det klart och jag är nu chipleader i turren.

Finalbord på 10 spelare och 5 betalda , jag håller mig passiv och det åker snabbt 2-3 spelare, jag är inne och köper ett par varv och sedan är vi nere på 6 och spelar om bubblan, här minns jag inte riktigt hur jag tappade chipsen, men jag vet att jag gjorde det med dåligt spel och dålig fokus.
Så med 6 kvar så ligger jag 3-4a i chips och hittar KQ s på BB, en kille från London som satt med stora hörlurar och kändes lite attitydaktig raisar från knappen och jag synar. Tror vi spelade 500-1000 med 100 ante och stackdjupen är lite osäkra. Han slog till 3200 i alla fall som jag tyckte var på tok för hårt, men men.  Flop kommer TJ2 med 2 hjärter, öppen stege och 2 över känns ok. Jag checkar och han checkar. Turn kommer 8a och jag checkar och han bettar här skumt nog pott, här känner jag att han troligen har en T och jag tror att jag kan bluffa på många rivrar som inte förbättrar min hand, men min range. (nördigt skrivet va)
River kommer svart A och jag rivrar nuts, nu ligger det alltså runt 22k i potten och jag har ungefär 32k kvar kanske, jag donkar 16400, typ halva stacken, ett bet som jag tycker ser helt ok ut från båda håll. Han steker ett bra tag och synar sedan av och muckar.

BOOM, där åker en till och vi är ITM, sweet med pengar i första turren.
Sedan harvar vi runt ett tag och det tappar av nån här och en där och till slut är vi 3 kvar och jag blir totalt kortdöd. Som tur är så är jag chip2a och han som är 3a är relativt kort, och han som är CL har upprepade ggr sagt att han inte vill bråka mot min stack utan de som är korta. Så jag håller mig passiv och låter dessa 2 göra upp, och när CL slår ut mr short så har han cirka 200k och jag 130k och då frågar han mig om vi ska splitta rakt av, och då det var 542 i första och 420 eller nåt i andra så känns det helt ok för mig då han har mer chips och helt klart kompetent, så vi splittar rakt av och det känns jävligt nice med pengar i första turren sådär. Så helt klart blodad tand. Nu blev det bra sent ändå och jag hann aldrig prova på hur cashgamet var där, men det kommer väl längre fram det med.

David slutade 8a tror jag, och efter det satte han sig för att lira cashgame, och 2-3 ggr ropades floor dit för att lösa dispyter, och ja precis som ni trodde så såg jag ofta David vara inblandad (inget nytt under solen) haha.

Nu är jag i alla fall sjukt trött, och ska försöka få några timmar innan jag skall upp och iväg för att skriva på papperen för lägenheten.

/Alexander Lucas. 

9 comments:

  1. wp wp! Är det så lätt så ska jag också flytta dit hehe

    ReplyDelete
  2. haha ja kan en sån fisk vinna direkt så...
    Skönt med lite framgång på ön till slut!
    grattis !

    ReplyDelete
  3. Stort grattis kompis! Den perfekta starten som du behövde. Big things will happen to u soon, i know it!

    ReplyDelete
  4. wp Jonas! :) Impad av din första turre och även av rapporterna här i bloggen! Trevlig och intressant läsning. Fortsätt skriva!

    ReplyDelete
  5. Bra läsning! gillar dock inte bakgrunden som gör det jobbigt för ögonen :(

    ReplyDelete
  6. Underhållande och rolig blog! WP och grattis! Skönt att börja med medvind.

    ReplyDelete
  7. Grattis :) Keep up the good work!

    ReplyDelete
  8. Sluta nämna wynn i din blogg hela tiden!
    man får ju vegasfeber!

    btw, grattis till "vinsten"

    ReplyDelete
  9. Grattis!! Fortsätt skriva..kul läsning :)

    ReplyDelete