A blog about anything and everything!

Saturday, December 31, 2011

End this year please

Saturday, December 31, 2011 Posted by Alexander Lucas 1 comment
Fredagen den 30e December och humöret på Sant Agatha street  i Sliema blev muntrare än på länge då vi vaknade med kunskapen att vi skulle få flytta till ny lägenhet och från den här byggarbetsplatsen.

Så trötta som få kliver vi upp och Ritianne (städerskan) kommer förbi och börjar sitt arbete, vi slänger på oss skorna och börjar vår tripp mot Subway.

Subway och en god Italian B.M.T och en flaska vatten sitter fint, vi hade precis innan gått förbi mäklarkontoret och hämtat passerkort och nyckel till nya lägenheten och äntligen på rätt väg.

Då vi sitter och äter så ser jag en notering på kortet där det står 1541, och vi skulle ha lägenhet 1513, så givetvis blir vi oroliga och ringer mäklaren som lugnar oss och säger att det är korrekt lägenhet vi fått.

Tar oss tillbaka till lägenheten och städningen är klar och lyan är i perfekt skick att lämnas, vi tvättar sängkläderna och packar våra saker och innan vi lämnar så bestämmer vi oss för att ta med en av kopiorna vi gjort av dörrnycklarna som säkerhet om det skulle visa sig att vi glömt något.

Vi får då ett samtal av internet leverantören som säger att han tagit emot att vi vill flytta vårt internet till nya stället och han säger att det går utmärkt, det fixar dom, PÅ TISDAG ! ! !
WTF, det är Liverpool på kvällen som jag vill se och tänkt streama, det är United som Fjuno vill se på lördagen, det är NFL på söndag natt, det är Winter Classic på måndag natt... japp det är KANON att dom kommer tisdag...

Jaha, bittra som fan så åker vi med vår packing till nya stället.
Kommer in i lägenheten och efter mycket om och men hittar vi huvudbrytaren och får på strömmen, vi lastar in våra grejer och ser att INGET är klart i lägenheten, plasten sitter kvar på möblerna, inga sängkläder är inhandlade, ingen tv, eluttag hänger och är inte fastskruvade, japp det här känns kanon...

Jaja, vi packar in vår frysta mat i frysen och packar ur allt annat vi tagit med oss i alla fall och ringer mäklaren som berättar att ”nä dom är inte klara ännu, men ni kan flytta in ändå idag om ni vill”... jo men tack så mycket. Vill vi bo där så lär vi köpa sängkläder själva för stunden, jahaja.

Så efter lite överläggande bestämmer vi oss att packa en varsin ryggsäck och åka tillbaka till helvetesgatan för att spendera helgen där ändå med tanke på att vi i alla fall har sängkläder där och då kan sätta in routern igen och se sport (vilket visade sig bra för Pool och sämre för United).

Vi slår av huvudbrytaren och drar iväg, kommer tillbaka och beställer en varsin pizza och käkar och pallrar oss sedan i säng bittra som fan, ja inte utan att hinna torska lite på nätpokern såklart...

Då United skulle lira tidig match så ställde vi kl på 12 och vaknar upp och då har Fjuno tänkt det där extra steget och insett att då vi slog av huvudbrytaren i nya lyan så är inte direkt våra kyl/frysvaror där så kalla... så vi lär ta en taxi dit direkt för att slå på strömmen ännu en gång, well played guys.

Efter det så åker vi tillbaka till Sliema och sätter oss i alla fall i solen på en uteservering för att ta lite frukost, och satan så fint det var, cirka 20 grader varmt i solen och inte ett moln på himlen, jo det funkar sådär lagom den 31a December det.

Så nu blir vi kvar i den här lyan till måndag kl 13 då vi skall skriva kontraktet i alla fall och då hoppas vi även få klarhet i att allting har blitt inhandlat till lägenheten och ingenting saknas och allt flyter som det ska, för då är det 2012 och det vore JÄVLIGT skönt om det året kunde starta utan allt för mycket motgångar.

Nu ska jag spela lite och se ha Arsenal – QPR på i bakgrunden.

Hoppas att ni alkisar får en fin nyår och att ni mår som skit imorn, för själv kommer jag ligga på rygg och försöka kurera den förkylning jag har dragit på mig, så jag kan vara frisk lagom till 2012.

/Alexander Lucas

1 comment: